تحریم؛(Sanction) فعالیتی است که به وسیله یک یا چند بازیگر بینالمللی (مجری تحریم)، برعلیه یک یا چند کشور دیگر (هدف تحریم)، به منظور مجازات این کشورها، بااهداف محروم ساختن آنها از انجام برخی مبادلات یا وادار ساختن آنها به پذیرش هنجارهایی معین و مهم (از دید مجریان تحریم)، اعمال میشود. تحریم نیازمند مدیریت تحریم است و تحریم برای یک جامعه به مثابه ویروس یا میکروب برای بدن است. ویروس به واسطه ویروس بودن تولید بیماری نمیکند بلکه در صورت وجود محیطی مستعد برای پیشروی یا همان ضعف سیستم دفاعی بدن، عمل خود را توسعه میدهد و انسان را بیمار میکند.
نتیجه این که باید پیش از ناسزاگویی به ویروس به مراقبت از بدن پرداخته شود تا جلوی بیماری گرفته شود. تحریمها نیز جز در محیطی که قابلیت تاثیر داشته باشند، میسر نمیافتند. برخی سیاستهای ناپخته و غیرمنطقی که از سوی برخی دولتها «غفلت» نامیده میشود، باعث ایجاد نوعی بستر مناسب برای پیشبرد اهداف تحریمها شدهاند. اینجاست که میتوان به نتیجه مشخصی درباره تحریمها رسید که آنها به نوبه خود نمیتوانند موثر باشند، بلکه در اثر فقدان مدیریت کارآمد، ناپخته و بدون برنامه بر محیط داخلی یک کشور و در نتیجه بروز چالشهای اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و... تاثیر میگذارند.
در این وبلاگ تحلیلی با عنوان "نگاه رهبری نسبت به آینده" نوشته شد. رهبر مملکت چقدر آینده را جلوی چشم مسئولین و... قرار می دادند ولی:
أین عمار!!!
من امسال را «سال جهاد اقتصادى» اعلام کردهام. این معنایش این است که ملت ایران در این برههى از زمان، جهادش به طور عمده در عرصهى اقتصاد است همه هم مسئولند!
امسال همهى اجزاى گوناگون ملت ما، مسئولین کشورى، مسئولین بخشهاى گوناگون استانى در گوشه و کنار کشور و آحاد مردم، همه باید این تلاش(جهاد اقتصادی) را براى خدا در پیش بگیرند.
مقام معظم رهبری(حفظه الله)